TOPlist
Sledujte nás:

Nutriční hodnoty základních druhů sýrů

Zpět

O správném výběru sýrů se můžete dočíst v blogu. Zde vám přinášíme tabulku s nutričními hodnotami nejběžnějších druhů sýrů. Sýry jsou seřazeny vzestupně podle obsahu tuku. 

druh sýru

energetická hodnota
(kJ)

bílkoviny
(g)

tuky
(g)

z toho nasycené
(g)

sacharidy
(g)

olomoucké tvarůžky

540

28

0,5

0,2

2,6

jihočeský syreček

570

32

0,5

0,3

1,3

cottage

450

12

5

3,4

4

ricotta

530

7,5

9

6,1

3,5

mozzarella light

690

21

9

6

2

tavený sýr nízkotučný do 30 %

670

14

9

6

5

eidam 20 %

950

31

10

7

2

hermelín 30 %

900

24

13

9

0

eidam 30 %

1100

28

15

10

1

Sedlčanský hermelín Figura

982

21

17

12

1

balkánský sýr

1010

15

19

12,8

1,5

mozzarella 45 %

1020

18

19

13

0

tavený sýr 30 – 60 %

1000

12

19

13

4

žervé

950

6

20

14

5

hermelín 45 %

1250

20

23

16

1

eidam 45 %

1450

27

26

18

1

niva 50 %

1400

20

28

19

1

parmezán 32 %

1630

33

28

21

0

tavený sýr 60 % a více

1300

11

28

19

2

mascarpone

1630

1,5

42

27

2,5

Uvedené hodnoty vycházejí z databáze potravin STOB, ve které si můžete sami snadno vyhledat i mnoho dalších druhů sýrů či jiných potravin.

Hodnocení (25 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 06. 2024 00:25
Předpokládám, že je to přepočet na 100 g/ml?
21. 11. 2023 04:36
A to je na 100 g?
14. 09. 2019 19:23
Do 1200 kJ není problém. ????
09. 09. 2019 20:31
Moc šikovná tabulka, děkuji.
09. 09. 2019 12:38
Super tabulka, myslela jsem si , že mozzarella má nižší energetickou hodnotu
09. 09. 2019 09:21
Pěkný přehled, vše na jednom místě,díky
09. 09. 2019 08:57
Díky za užitečnou tabulku :-).
09. 09. 2019 08:28
tyhle tabulky mám ráda
09. 09. 2019 05:14
Super tabulka, děkuji

Naši partneři